Παλιό Λιμάνι Χανίων

Το Παλιό Λιμάνι των Χανίων, είναι ένα απο τα πιο γραφικά λιμάνια της Ελλάδας. Αποτελείται απο παραδοσιακά και πολυτελή εστιατόρια που θα σας γνωρίσουν την Κρητική κουζίνα με φρέσκα και τοπικά προϊόντα, καφέ, όπως και νυχτερινά μαγαζιά που θα σας χαρίσουν όμορφες στιγμές στην ομορφη πόλη με θέα τον Αιγυπτιακό φάρο που αντανακλά στη θάλασσα.

Δημοτική Αγορά

Η Δημοτική Αγορά Χανίων που αποτελεί την καρδιά της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων. Το κτήριο της Αγοράς θεμελιώθηκε τον Αύγουστο του 1911 σε σχήμα σταυρού και με τέσσερις πόρτες, μια για κάθε πτέρυγα. Έκτοτε είναι η δημοφιλέστερη περιοχή για βόλτα,  αγορά τουριστικών ειδών και  τροφίμων στο κέντρο των Χανίων εφόσον αποτελείται απο μαγαζάκια με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα.

Αγία Μαρίνα

Η περιοχή της Αγίας Μαρίνας, μόλις 9 χλμ. απο το κέντρο των Χανίων, είναι απο τις δημοφιλέστερες και πιο τουριστικές περιοχές του νομού. Εκτός απο την αμμώδη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που διαθέτει, θα βρείτε πολλά τουριστικά μαγαζιά, ταβερνάκια, καφέ, μπιτς μπαρ, νυχτερινά μαγαζιά κ.α. για να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Άγιοι απόστολοι

Οι Άγιοι Απόστολοι είναι ένα φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται 4 χλμ. δυτικά της πόλης των Χανίων, και επιλέγεται πολύ συχνά τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους μόνιμους κατοίκους των Χανίων. Η περιοχή αποτελείται από τέσσερεις αμμώδεις κόλπους με ρηχή θάλασσα από τις οποίες η κάθε μια βλέπει σε διαφορετικές κατευθύνσεις, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να διαλέξουν κάθε φορά εκείνη με το λιγότερο αέρα και κύμα.

Καλαμάκι

Το καλαμάκι βρίσκεται στην κοινότητα κάτω Σταλός, μια περιοχή με παραδοσιακά εστιατόρια, μαγαζιά και κοντινές βραβευμένες  παράλιες με μπλε σημαία.  5 χλμ. από το κέντρο των Χανίων, 2 χλμ. από το σύμπλεγμά παραλιών και το κρητικού φυσικού τοπίου των Αγίων αποστόλων . 3 λεπτά από τον κοντινότερη στάση λεωφορείου

(φωτογραφίες των Αγίων αποστόλων και του Καλαμακίου από ψηλά)